PIPPIN

Charlotte kommer tillbaka till Malmö Operan!

“Det har varit hemligt i många långa månader … säkert ett halvår. Nu får jag äntligen avslöja. Jag kommer tillbaka till Malmö Operan:) Det var en fantastisk tid i mitt liv. Jag fick göra en drömroll när jag fick gestalta Eva Peron i Evita. Det blev 200 utsålda föreställningar. Först på Operan sedan flyttades den till Sthlm.

Nu är det dags igen! Jag har fått förfrågan att vara med i Broadwaymusikalen Pippin!”

En trupp artister berättar historien om den unge prins Pippins jakt på livets mål och mening. Finns lyckan på slagfältet? I köttets lustar? I politikens maktspel? I kärleken? Lindy Larsson, Charlotte Perrelli och Oscar Pierrou Lindén gestaltar de ledande rollerna i en hisnande föreställning inspirerad av Cirque du Soleil.

Prins Pippin söker svaren på meningen med livet och sig själv. Men det är lättare sagt än gjort. Hans relation till fadern är stram, styvbrodern är svår att tas med och styvmodern har tröttnat på honom. Pippin flyr ut på landet för att besöka sin mormor Berthe som ger honom ett vist råd: ta inte livet på så stort allvar utan njut istället. Pippin tar rådet till sig men upptäcker efter flera kärleksmöten att det är äkta kärlek han söker. Han blir deprimerad (igen) men den här gången söker han styrka i konsten och religionen. Förgäves. Lyckligtvis räddas han av en ung änka Cathrine och hennes son Theo. Deras kärleksrelation gör Pippin lugnare men samtidigt ängslig i livet vilket resulterar i ett turbulent förhållande.

Musik & sångtexter: Stephen Schwartz

Libretto: Stephen Schwartz

Manus: Roger O Hirson

Musikaliskt arrangemang: Joakim Hallin

Scenografi: Martin Chocholousek

Kostym: Camilla Thulin

Ljus: Emme Weil

Ljud: nn

Koreografi & rörelseinstruktion: Roger Lybeck

Regi: Ronny Danielsson

Dirigent: Joakim Hallin

Cathrine: Charlotte Perrelli

Spelledaren: Lindy Larsson

Pippin: Oscar Pierrou Lindén

Charles: Michael Jansson

Fastrada: Åsa Fång

Berthe: Johannes Wanselow

Lewis: Ka-Yin Kitty Chan

Malmö Operaorkester

Premiär 27 jan på Stora scenen.

Spelas 1, 2, 3, 8, 9, 10, 11, 13, 14, 15, 16 feb, 2, 3, 4, 9, 10, 11, 16, 17, 18, 27, 28 mars, 5, 6, 7, 13, 14, 20, 21 april.

Tag Cloud:

Av CharlottePerrelli.com

Kommentera