Biografi

Född: 1974-10-07
Familj: Sönerna Angelo -04, Alessio -05, Adrian -13 och Alvin -18.
Make: Anders Jensen. Pappa Berth, Mamma Monica, Lillasyster Kina.
Bor: Djursholm
Yrke: Artist & Entreprenör
Utbildning: Musik gymnasium Växjö, 2 år Jazz & Pop sång på Kulturama.
Fritidsintressen: Mode, heminredning, baka, trädgårdsarbete.

2019

Premiär för konserthusturnén runtomkring hela Sverige, vilket får fantast fina omdömen både från publik o kritiker.
I samband med Melodifestivalen så framträder Charlotte tillsammans med Dana International och den specialskrivna singeln Diva to Diva för att fira 20 års jubileumet för vinsten i Jerusalem.
Tillsammans med Edward af Sillén kommenterar Charlotte Eurovision Song Contest.
Filmar dokumentären Flickan från Småland som sänds på Kanal 5 med väldigt bra tittarsiffror.

2018

Charlotte deltog i det omåttligt populära programmet Så mycket bättre och arbetade för fullt med att färdigställa biografin – Flickan från Småland. Efter en komplicerad graviditet vilket resulterade i en längre sjukskrivning så föds i November föds Alvin, Charlotte’s fjärde barn.

2017

Deltog i Melodifestivalen med bidraget Mitt Liv. Albumet med samma namn har sålt Guld.
Singeln spår i Sanden framfördes på Sommarkrysset. Åkte under sommaren med Diggiloo.
Skulle spelat huvudroll i uppsättningen av Pippin på Malmö Operan men tvingades tacka nej pågrund av polyper på stämbanden.

2016

Har varit ett väldigt fart fyllt och händelserikt år för Charlotte då hon har varit programledare för Melodifestivalen tillsammans med Gina Dirawi, Medverkat i SVTs storsatsning ”En kväll i New York” & Kanal 5 succé program”Ett Jobb För Berg” . Hon har även åkt en folkparksturné med Brolle –”Rock n Roll Tour”. Charlotte har även släppt 3 singlar: ”Här Står Jag”, ”Start A Fire (Duett med Brolle)” & ”Höstens Sista Blomma”.

2015

Under 2015 åkte Charlotte Diggiloo turneén och hade i December sin första stora egna show på Grand Hotel.
“Tusen och en natt” som varit helt slutsåld och fick magiska recensioner i press:
“Jag har sett Charlotte perrelli ta över julgalor fullständigt tidigare, kul för henne – mindre kul för de omgivande artisterna som framstått som glada amatörer.” “Charlotte tjuvstartar julen med extra allt” “Hon är det glittrigaste vi har” – Expressen.

Perrelli visar att hon är bäst på att sjunga. Aftonbladet.

2014

Under finalen av Melodifestivalen gjorde Charlotte det stora mellanaktsnumret.
Under april så åkte Charlotte tillsammans med UNICEF till Mocambique som resulterade i ett inslag i Humorgalan som värvade över 33 000 nya världsföräldrar! Läs mer om resan här. Charlotte bestämmer sig även för att bygga ett hus åt barnen som hon besöker.
27 Septmeber gör Charlotte återigen rollen som Eva Peron i EVITA. Men denna gång på Göta Lejon.

2012-2013

Charlotte spelar sin drömroll, Eva Peron inför fullsatta hus på Malmö Operan. Hon får fantastisk kritik för sin tolkning och är en av Malmö Operans största succéer någonsin! Dessutom vann hon det ärofyllda Edward priset som deals ut av KvällsPosten till årets underhållare!

Under sommaren 2013 väntade Charlotte sitt tredje barn (Adrian), samtidigt som hon åkte med Diggiloo turnén.

Under December lanserades hennes andra andra julalbum – BarndomsJul.
Vilket följs upp med en egen julturné där hon gästade kyrkor runt om i Sverige.

Utöver den egna turnén så turneradé Charlotte med Stjärnklart.

2012

Charlotte medverkar i Melodifestivalen med låten The Girl i sista deltävlingen som har kommit och kallats dödensgrupp. The Girl slutade på en 5de plats i deltävlingen och gick inte vidare.

Efter Melodifestivalen släpper Charlotte sitt 7de soloalbum, The Girl med bl.a en duett tillsammans med Kate Ryan som även släpptes på franska i slutet av Maj och lanserades internationellt.

Mars 2012 släppte Charlottes sin första egna doft. Ni kan läsa mer om detta under Skönhet.

Under sommaren så turnerade Charlotte med Diggiloo som firade 10år! Hon medverkade även på Lotta på Liseberg (TV4) och Allsång på skansen (SVT).

I Augusti 2012 släpptes den andra träningsboken.
KICKSKTART – Kom i form på 4 veckor. Även denna bok är skriven tillsammans med Charlottes PT Jesper Björck. Boken är fotograferad i New York och hjälper dig hitta formen på 4 veckor.

2011

Charlotte sitter återigen med i juryn på Succé programmet Talang som sänds på TV4. Under sommaren åkte Charlotte med Diggiloo turnén tillsammans med bl.a Jessica Andersson, Magnus Carlsson, Di Leva, Lasse Holm! Charlotte var det stora dragplåstret för Julgalan 2011 på Annexet i Stockholm som sålde över 30 000 biljetter under december.

2010

Charlotte sitter med i Talang 2010 och samarbetar med huvudsponsorn Santa Maria under Melodifestivalen.
Charlotte, Nanne & Sonja Grönvall gjorde storstilad entré när de öppnade Melodifestivalen med Bonnie Tayors gamla världshit – We holding out for a hero!

Charlotte & Magnus Carlsson släpper den special skrivna kärleksduetten Mitt Livs Gemål som singel. Spåret är komponerat av Monica och Carl-Axel Dominique och dedicerat till Kronprincessan Victoria och Herr Daniel Westling

Charlotte släppte sin första träningsbok med inriktning på hemmaträning. Boken är skriven tillsammans med Charlottes personliga tränare, Jesper Björck. Boken är en av de mest sålda inom träningsgenren i Sverige.
I samband med boksläppet så släpper Charlotte även sin egen kostserie, Fit & Smart by Charlotte Perrelli i samarbete med Bodystore.com som är den första serien som är special anpassad för kvinnor.

2009

Inledde Charlotte det nya året med att tillsammans med Robert Wells uppträda på Spring Festival i Kina, kinesernas nyårsfirande som direktsänds och följs av över 20 000 000 tittare!

På våren så syntes Charlotte flitigt i TV. Hon spelade in SVT’s storsatsningar ”Vem tror du att du är” och “Inför Eurovision Song Contest.

Charlotte blev även rekryterad till TV4’s storsatning Talang 2009 där hon i sällskap med Bert Karlsson & Johan Pråmell bildade den populära juryn.

Charlotte gjorde tillsammans med Moto-Boy mellanaktsnumet i finalen av Melodifestivalen.

Under hösten så gjorde Charlotte tillsammans med Malena Ernman & Sissela Kyle 4st slutsålda konserter Berwaldhallen och 3st Lous dee Geer, Norrköping.

2008

Återvänder Charlotte till Melodifestivalen. Låten HERO vinner hela tjottaballongen som Kristian Luuk uttryckte sig och får representera Sverige i Eurovision Song Contest i Belgrad. Efter en intensiv promotion turné i 17 länder så hamnar låten till slut på en 18de plats i finalen. Singeln Hero blir däremot en dundersuccé och är den mest sålda singeln i Sverige 2008.

Hero nominerades även till årets bästa låt av QX. Albumet Hero säljer platina och får väldigt bra recensioner i svensk press. Charlotte blir nominerad för bästa schlager/dansband på Grammis. Sommaren turnérade Charlotte med Rhapsody in Rock inför fullsatta arenor med Robert Wells, Sofia Källgren mf.

Charlotte blir inkallad att sitta med i IDOL 2008 Juryn som gästdomare.

I november släppes julalbumet “RimfrostJul” tillsammans med Malmö Symfoniorkester och Lunds Studentsångare. Hela albumet är på svenska med nya maffiga arrangemang och nya texter där Charlotte själv var med och skrev text till fyra spår. Albumet säljer snabbt guld.

2006

Spelar Charlotte huvudrollen Belle i Disneymusikalen Skönheten och Odjuret på Göta Lejon och blir dessutom nominerad till guldmasken för sin insats. Samma år släpper hon sitt fjärde solo album “I Din Röst”, ett hyllningsalbum till den nyss bortgångna förebilden Monica Zetterlund.

2005

Föddes andra sonen Alessio.

2004

Kommer tredje popalbumet ”Gone to long”. Charlotte byter efternamn till Perrelli i samband med giftemål och strax efter föds första sonen Angelo. Samma år var Charlotte en av programledarna för Melodifestivalen. Efter schlagersuccén så fick Charlotte sitt första egna tv-program, Super Trouper, som sändes på Tv4.

2003

Var Charlotte och Lena Philipsson tillsammans med Marc Levengood programledare för Melodifestivalen. Där Charlotte och Lena gjorde ett klassiskt framträdande med låten “Flickorna i Småland”.

2002

Så släpptes det andra albumet ”Miss Jealousy ” som följdes av en Europa-turné. Senare samma år började Charlotte engagera sig i ”Hoppets stjärna” som är en oberoende insamlings- och biståndsorganisation för barn där hon än idag är verksam.

1999

Ställer Charlotte upp i Melodifestivalen med låten ”Tusen och en natt”. Det blev en stor succé och låten vann den svenska uttagningen, texten skrevs om till engelska och blev då ”Take me to your heaven”. Efter en nervös omröstning så stod Charlotte som vinnare nere i Jerusalem. Albumet ”Charlotte” släpptes och toppade många listor i Europa.