Charlotte Perrelli lanserar en ny ”Tusen och en natt”!

vinPremiär för det eleganta, mousserande rosévinet: ” MIL & UMA NOITES”

17 år efter segern i Eurovision Song Contest lanserar schlagerdrottningen; Charlotte Perrelli, ett elegant, mousserande rosévin från Portugal under namnet ”Mil & Uma Noites”. Översatt från portugisiska betyder det just ”Tusen och en natt”. – Då handlade det om att älska någon i tusen och natt och att himlens alla stjärnor lyser upp i natten. Inget har egentligen förändrats annat än att nu är det tusen bubblor som lyser upp. Schlager, bubblor, rosé, fest och njutningen – allt hänger ihop.

Eftersom min karriär tog fart med just ”Tusen och en natt” känns det också naturligt att döpa mitt första vin till ” ”Mil & Uma Noites”, förklarar Charlotte. ”Mil & Uma Noites” är resultatet av ett nära samarbete mellan Charlotte Perrelli, vinimportören Sigva AB och den portugisiska vinproducenten; Fiuza&Bright. 

-

”Portugal har aldrig lyckats vinna Eurovision Song Contest, däremot är vi duktiga på vin. Förmodar att det här är det närmaste Portugal någonsin varit en schlagervinst!” konstaterar torrt vinmakaren bakom vinet; Giovanni Nigra på Fiuza&Bright.

Konsumtionen av rosévin har stadigt ökat under de 10 senaste åren. Förra året såldes drygt 8,1 miljoner liter rosévin på Systembolaget. Portugal som ursprung har kommit tillbaka efter en svacka och i fjol uppgick Portugals totala försäljning till cirka 5,5 miljoner liter. En av de mest sålda portugisiska vinerna på Systembolaget heter Native och kommer från producenten bakom ”Mil & Uma Noites”. – ”Fiuza&Bright” har en lång erfarenhet av att producera ett brett spektra av viner samtidigt som de känner till den svenska marknaden och de krav på kvalitet som de vinkräsna – och schlagerglada – svenskarna ställer.

Detta är det första av en serie viner som vi tillsammans tagit fram och som kommer att lanseras under året”, berättar Marie Hultin, produktchef på Sigva AB Karaktär: ”Mil & Uma Noites” är ett mousserande, flirtigt vin med massor av härliga aromer av hallon, smultron och melon. Vinet är välbalanserat, läskande med en ljuvlig, intensiv fruktighet. Färgen är förföriskt varm i sin ljusa, rosa ton. Med sina livliga bubblor mot sin rosa fond, för det tankarna mot en vacker skymningshimmel där himlens alla stjärnor börjar skymta i sin resa mot tusen och en natt! Serveras bäst vid 9-11 grader som aperitif, tillsammans med vänner, eller till lätta rätter såsom sallad, fisk och kyckling.
Fakta om vinet:

Namn: Charlotte Perrelli ”Mil & Uma Noites”
Producent: Fiuza&Bright
Kategori: Mousserande vin, rosé
Ursprung: Tejo, Portugal
Volym: 750 ml
Artikelnummer: 76866 (Beställningssortiment)
Pris: 69 kronor
Lanseringsdatum: Vinet finns sedan måndag den 13:e juni tillgängligt i hela landet genom Systembolagets beställningssortiment www.systembolaget.se

Fakta om producenten Fiuza&Bright:

Producenten till ”Mil & Uma Noites” heter Fiuza&Bright. De är internationellt erkända för att odla och göra kvalitativa viner på både internationella och inhemska druvor. Totalt odlar man 125 hektar och har en kapacitet på över 1 miljon liter. Ungefär 1 000 amerikanska och franska ekfat vilar i deras källare. Portugal har en överraskande stor bredd vad gäller viner och vinstilar, från blek rosé till mörkaste portvin. Tejo är ursprunget för ”Mil & Uma Noites”, ett vackert vinområde öster om Lissabon längs floden Tejo. Området är ett av Portugals största till ytan sett, och vinerna visar således upp en mängd olika stilar. Från slätterna nära floden är vinerna lätta, fruktiga och avsedda att konsumeras unga, medan de från kullarna i norr eller sandjordarna i söder blir smakrikare och fylligare. Av de många druvsorter som odlas är de just kända för att vara duktiga på att Touriga Nacional samt Cabernet Sauvignon – druvorna som ger oss ”Mil & Uma Noites”.

Fakta om importören Sigva AB:

Sigva är ett familjeföretag i andra generationen vilket grundades år 1994 av Sigvard Christiansson. Idag är Stefan Christiansson VD och tillsammans bildar Sigva, Sigva Partner, Vinia och DesignBrew; Sigva Group.

Dotterbolaget Vinia utsågs 2015 till Årets Importör. /www.sigva.se För mer information kontakta: Marie Hultin, Senior Product Manager, Sigva AB Tfn. 08-7325995 Mail: marie@sigva.se